»
Top specializări »
COLEGIUL NATIONAL DE INFORMATICA PIATRA-NEAMT
COLEGIUL NATIONAL DE INFORMATICA PIATRA-NEAMT
102
Director
Neamțu A. Daniela
Mediu
urban
Forma de proprietate
public
Tip unitate
Colegiu National De Informatica
Cod SIRUES
2761101945
Eşti director la acest liceu şi vrei să adaugi
sau să modifici aceste informaţii? Apasă aici.
În peisajul cultural al orasului Piatra-Neamt, înfiintarea unui liceu de cultura generala la egalitate cu liceele existente de acest profil, licee cu traditii îndelungate, cum erau Liceul „Petru Rares” si Liceul „Calistrat Hogas”, era de buna seama, un eveniment important. Astfel, prin ordinul nr. 5953 din 25 iulie 1968 s-a aprobat înfiintarea Liceului de cultura generala nr. 3 Piatra-Neamt.
Noua unitate scolara corespundea necesitatilor de moment ale municipiului.
Între anii 1968-1970 liceul a functionat cu sediu provizoriu la Scoala generala „Elena Cuza” din Piatra-Neamt.
Primul director a fost profesor de biologie Dragan Aspazia.
Sediul nou pentru Liceul de cultura generala Nr. 3 Piatra-Neamt se va da în folosinta la 1 septembrie 1970, pe amplasamentul actual.
Daca în anul scolar 1968-1969 în liceu au functionat 4 clase cu 163 de elevi, în anul 1970 liceul...
În peisajul cultural al orasului Piatra-Neamt, înfiintarea unui liceu de cultura generala la egalitate cu liceele existente de acest profil, licee cu traditii îndelungate, cum erau Liceul „Petru Rares” si Liceul „Calistrat Hogas”, era de buna seama, un eveniment important. Astfel, prin ordinul nr. 5953 din 25 iulie 1968 s-a aprobat înfiintarea Liceului de cultura generala nr. 3 Piatra-Neamt.
Noua unitate scolara corespundea necesitatilor de moment ale municipiului.
Între anii 1968-1970 liceul a functionat cu sediu provizoriu la Scoala generala „Elena Cuza” din Piatra-Neamt.
Primul director a fost profesor de biologie Dragan Aspazia.
Sediul nou pentru Liceul de cultura generala Nr. 3 Piatra-Neamt se va da în folosinta la 1 septembrie 1970, pe amplasamentul actual.
Daca în anul scolar 1968-1969 în liceu au functionat 4 clase cu 163 de elevi, în anul 1970 liceul functiona cu 12 clase a 393 elevi si anume: anul I: 4 clase – 145 elevi; anul II: 4 clase – 141 elevi; anul III: 4 clase – 126 elevi.
Erau 24 de sali de clasa, doua laboratoare (fizica, chimie), si doua ateliere (de croitorie si tesut).
Liceul a fost conceput initial pentru o populatie scolara medie, însa interesul elevilor si parintilor pentru acest liceu a crescut, aici fiind angajati profesori foarte buni.
Din prima încadrare faceau parte profesorii: Maria Dragoi, Valeria Stanescu, Antoaneta Stoica – limba si literatura româna, Cornelia Focsaneanu, Magda Negrea – limba franceza, Etta Geldfeld, Georgeta Ricinschi, Bogdan Chiritescu – limba rusa, Lucretia Popa, George Ciocan, Luiza Palamaru – matematica, Elena Udreanu – chimie, Vladimir Humeni, Rodica Ciocan, Ioan Besoiu – fizica, Vasile Iacob, Finareta Vârlan – istorie, Viorica Vasiliu – geografie, Viorica Heel, Petru Gavriliu – educatie fizica.
Începând cu anul 1973, liceul îsi schimba titulatura în Liceul Industrial Energetic Piatra-Neamt, fiind patronat de I.E. Bistrita si Ministerul Energiei Electrice. În acel moment liceul functiona cu 14 clase cu 471 elevi. Sporea acum si baza materiala pentru pregatirea tehnico-practica a elevilor, înfiintându-se si un atelier de lacatusarie.
Aceasta unitate cu profil industrial si energetic va fi privita cu mare interes de catre elevi si parinti, tinerii fiind pregatiti în profile si meserii foarte cautate în acel moment: electrician centrale statii si retele electrice, electromecanic masini si utilaje hidroenergetice.
Ca urmare a cresterii numarului de elevi, creste si numarul cadrelor didactice, fiind repartizati direct de pe bancile facultatilor un numar însemnat de profesori si ingineri care si-au realizat aici o frumoasa cariera didactica, dând prestigiu si stabilitate liceului.
Schimbarile de nume pentru acest liceu au continuat, caci din 1974 liceul îsi schimba titulatura în „Liceul Electrotehnic” fiind patronat de Trustul de Constructii Hidroenergetice (T.A.G.C.H.) Bucuresti, acum functionând 23 de clase cu 824 de elevi. Scoala avea dotari importante pentru vremea aceea. Astfel, cu contributia patronatului si a Ministerului Energiei Electrice au fost dotate înca patru laboratoare: doua de lacatuserie, unul de sudura si un atelier electric.
În anul 1975 se va da în folosinta o cantina moderna, iar în 1976 internatul, unde vor fi cazati elevii veniti din alte zone ale judetului si chiar din alte zone ale Moldovei, liceul fiind singurul de acest profil din Moldova.
Anul 1976 marcheaza transformarea liceului în „Liceul industrial nr. 1” având trei profile de instruire tehnologica: electrotehnica, mecanic, constructii hidro. De asemenea a crescut cu mult populatia scolara, fiind acum 27 de clase cu 980 de elevi.
În anul 1977 s-a dat în folosinta cladirea laboratoarelor dotata cu utilaje moderne (strunguri, aparate de sudura, bancuri de lucru, aparate de masura si control). Existau acum 5 ateliere: doua de lacatuserie, unul de sudura, unul electrotehnic si unul de masini-unelte.
Elevii beneficiau de conditii foarte bune de instruire practica, fiind repartizati pentru efectuarea acesteia pe mari santiere hidroenergetice ale tarii: Cernavoda, Navodari, Sociu – Buzau etc.
Bazei materiale a liceului i se adauga în 1978 sala de sport.
În ciuda greutatilor cu care s-a confruntat, liceul a crescut an de an datorita valorosului corp didactic existent, care s-a perfectionat continuu si s-a constituit într-un model demn de urmat pentru elevii si locuitorii municipiului. A fost o întrecere continua si loiala între profesori pentru a fi la curent cu tot ceea ce aparea nou în activitatea didactica.
În aceasta perioada s-au desfasurat o serie de schimburi de experienta între profesorii ce functionau la liceele de profil din tara. Activitatile s-au desfasurat atât în liceul nostru cât si la alte licee: Sibiu, Iasi, Onesti etc.
Schimbarile de manuale au determinat schimburi de experienta, discutii, lectii deschise. Astfel, catedra de matematica a sustinut o serie de activitati: dezbateri, prelucrari metodice ale unor capitole, lectii deschise prilejuite de schimbarea manualelor de geometrie. Au participat nume prestigioase de la licee de prestigiu: Liceul „V. Alecsandri” Galati, Liceul „M. Eminescu” Buzau, Constanta etc.
Preocuparea majora a cadrelor didactice a fost maximizarea eforturilor pentru obtinerea gradelor didactice II si I cu note maxime, participarea la cursurile de perfectionare în cadrul comisiilor metodice si în cercuri pedagogice.
Colectivul didactic al liceului era organizat în catedre puternice si prestigioase astfel:
– limba si literatura româna: Stanescu Valeria, Cocan Rodica, Zaharescu Radu, Bunghez Coralia, Sturza Aurelia;
– limbi staine: Focsaneanu Cornelia, Bordei Carmen, Craciun Virginia, Norocea Ecaterina, Mâinea Moldavia, Mella Ombretta;
– matematica: Tifui Vasile, Rosu Elena, Meicu Otilia, Glodeanu Elena, Barnuschi Daniela, Ciorascu Gheorghe, Paval Neculai;
– fizica: Besoiu Ioan, Dinu Neculai, Ciocan Rodica, Ganu Aurica, Lacatusu Mihai, Stefan Gheorghe;
– istorie si stiinte sociale: Popovici Ana, Butincu Iulius, Tuhan Eleonora, Bucuresteanu Ermil, Luca Maria;
– geografie si biologie: Vasiliu Viorica, Marculescu Silvia, Boacsa Cecilia;
– educatie fizica: Heel Viorica, Musat Teodor;
– ingineri: Puscasu Draguta, Anton Antoaneta, Chelaru Mihai, Mares Elena, Vornicu Sorin, Mireiu Gheorghe;
– maistri: Pârvu Ioan, Strungariu Constantin, Zaharia Gheorghe, Zaharia Dionisie, Râpanu Ioan etc.
Liceul îsi merita din plin „numarul 1” caci aici s-au scolit bine, timp de doua decenii, tineri ce si-au gasit încadrare productiva sau au studiat la facultati. Peste 90% din absolventii profilului electro au urmat cursurile în învatamântul superior, fiind acum medici, cadre universitare, profesori, oameni de afaceri de succes, directori si manageri de firme.
Liceul a fost un loc al competentei si al daruirii profesionale pentru toti: elevi, profesori, ingineri si maistri, înfratiti într-un ideal de omenie si pregatire pentru viata, în ciuda zbuciumatei epoci pe care am traversat-o cu totii. Astfel am biruit mai usor: muncile agricole de toamna cu naveta zilnica sau tabere permanente, salubrizarea spatiilor verzi ale orasului. Elevii liceului nostru si-au adus o contributie majora la strângerea plantelor medicinale, la colectarea de deseuri si hârtie.
Pentru elevi au fost organizate numeroase excursii si drumetii iar lunar, sâmbata se organizau la cantina liceului seri cultural-distractive.
În plan artistic-cultural s-au desfasurat numeroase activitati în care au fost implicati numerosi elevi si cadre didactice în calitate de instructori: teatru, brigazi artistice, cenacluri literare, montaje literar-muzicale, formatii corale, formatii de dansuri populare, solisti vocali si instrumentali, recitatori.
Multe dintre acestea au fost premiate în diferite etape ale concursurilor judetene, interjudetene si nationale, liceul nostru aflându-se într-o permanenta întrecere cu liceele renumite ale judetului. În toti acesti ani formatia de dansuri populare a fost una dintre cele mai bine cotate atât la nivel judetean cât si municipal. La nivel judetean în primele trei locuri se aflau brigada artistica, solistii vocali si recitatorii.
Dincolo de activitatea de la catedra, profesorii au participat la actiuni extrascolare precum aflat recenzarea populatiei, activitati de informare stiintifica desfasurate în cluburile întreprinderilor, în organizatiile de femei, sesiuni de referate si comunicari stiintifice.
Din ansamblul activitatilor desfasurate în liceu, nu putem omite cercurile de elevi cu caracter tehnic, stiintific si artistic: cercul de limba româna si cenaclul literar artistic, prof. Cocan Rodica, brigada artistica, prof. Zaharescu Radu; cercul de matematica, prof. Tifui Vasile si Rosu Elena; cercul de biologie, prof. Marculescu Silvia; cercul de electronica, ing. Mangâr Puiu; cercul de electrotehnica, ing. Chelaru Mihai si ing. Anton Antoaneta; cercul de chimie, prof. Guzgan Tudorita, competitii sportive sub egida UTC-ului sau a Daciadei.
Pe linie sportiva, liceul nostru s-a situat în fruntea clasamentului la handbal, cros, tenis de masa, volei, baschet, atât la fete cât si la baieti, orientare turistica. Ne mândrim ca ani la rând liceul nostru a fost pepiniera handbalului de performanta judetean si national. Astfel echipa „Fibrex Nylon” Savinesti a fost multa vreme formata din fosti elevi ai liceului nostru. Echipa de handbal baieti a obtinut medalii de aur în anii 1984, 1985, 1986 în cadrul campionatului M.E.E. si locul III pe tara în 1988 si 1989 în cadrul Daciadei.
Informaţii utile pentru admitere 2024
Specializare
Cod 2024
Locuri 2024
Nr. Locuri speciale
Forma Învățământ
Filiera
Profil
Intensiv
Limba de predare
Bilingv
MA 2023
Rromi
R.Moldova
Matematica-Informatica
117
156
-
-
Teoretica
Real
-
Limba româna
-
8.40
Arhivă medii de admitere
Specializare
Bilingv
2023
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000
Matematica-Informatica
-
8.40
8.64
8.57
8.67
8.29
8.37
8.55
8.33
8.75
8.20
8.20
8.87
8.18
8.15
-
8.28
8.71
8.67
8.63
8.53
8.81
8.72
8.64
8.61
Matematica-Informatica
Engleza
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
4.31
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Datele de mai jos se bazează pe notele obţinute de elevi în prima sesiune a examenului de Bacalaureat.
Specializari şi rezultate BAC 2024
Specializare
Forma de învăţământ
Media pe liceu
Promovabilitate
Număr note de 10
Matematica-Informatica
Zi
8.57
98.38%
0
Total medie liceu
8.57
98.38%
0
Specializari şi rezultate BAC 2023
Specializare
Forma de învăţământ
Media pe liceu
Promovabilitate
Număr note de 10
Matematica-Informatica
Zi
8.08
95.72%
0
Total medie liceu
8.08
95.72%
0
Specializari şi rezultate BAC 2022
Specializare
Forma de învăţământ
Media pe liceu
Promovabilitate
Număr note de 10
Matematica-Informatica
Zi
8.54
96.09%
0
Total medie liceu
8.54
96.09%
0
Specializari şi rezultate BAC 2021
Specializare
Forma de învăţământ
Media pe liceu
Promovabilitate
Număr note de 10
Matematica-Informatica
Zi
8.10
94.15%
0
Total medie liceu
8.10
94.15%
0
Specializari şi rezultate BAC 2020
Specializare
Forma de învăţământ
Media pe liceu
Promovabilitate
Număr note de 10
Matematica-Informatica
Zi
8.05
94.29%
0
Total medie liceu
8.05
94.29%
0
Specializari şi rezultate BAC 2019
Specializare
Forma de învăţământ
Media pe liceu
Promovabilitate
Număr note de 10
MATEMATICA-INFORMATICA
ZI
7.94
92.66%
0
Total medie liceu
7.94
92.66%
0
Specializari şi rezultate BAC 2018
Specializare
Forma de învăţământ
Media pe liceu
Promovabilitate
Număr note de 10
Matematica-Informatica
Zi
7.69
91.30%
0
Total medie liceu
7.69
91.30%
0
Specializari şi rezultate BAC 2017
Specializare
Forma de învăţământ
Media pe liceu
Promovabilitate
Număr note de 10
Matematica-Informatica
Zi
7.71
92.43%
0
Total medie liceu
7.71
92.43%
0
Specializari şi rezultate BAC 2016
Specializare
Forma de învăţământ
Media pe liceu
Promovabilitate
Număr note de 10
Matematica-Informatica
Zi
7.86
92.41%
0
Total medie liceu
7.86
92.41%
0
Specializari şi rezultate BAC 2015
Specializare
Forma de învăţământ
Media pe liceu
Promovabilitate
Număr note de 10
Matematica-Informatica
Zi
8.00
95.35%
0
Științe Sociale
Frecven?a redusa
6.05
100.00%
0
Total medie liceu
7.99
95.38%
0
Specializari şi rezultate BAC 2014
Specializare
Forma de învăţământ
Media pe liceu
Promovabilitate
Număr note de 10
Matematica-Informatica
Zi
7.41
88.62%
0
Total medie liceu
7.41
88.62%
0
Specializari şi rezultate BAC 2013
Specializare
Forma de învăţământ
Media pe liceu
Promovabilitate
Număr note de 10
Matematica-Informatica
Zi
7.61
90.74%
0
Total medie liceu
7.61
90.74%
0
Specializari şi rezultate BAC 2012
Specializare
Forma de învăţământ
Media pe liceu
Promovabilitate
Număr note de 10
Matematica-Informatica
Zi
7.09
87.01%
0
Total medie liceu
7.09
87.01%
0
Specializari şi rezultate BAC 2011
Specializare
Forma de învăţământ
Media pe liceu
Promovabilitate
Număr note de 10
Filologie
Frecvenţă redusă
2.55
30.95%
0
Matematica-Informatica
Zi
6.80
88.52%
0
Total medie liceu
4.68
59.74%
0
Specializari şi rezultate BAC 2010
Specializare
Forma de învăţământ
Media pe liceu
Promovabilitate
Număr note de 10
Matematica-Informatica
Zi
8.51
99.40%
0
Total medie liceu
8.51
99.40%
0
Specializari şi rezultate BAC 2009
Specializare
Forma de învăţământ
Media pe liceu
Promovabilitate
Număr note de 10
Matematica-Informatica
Zi
9.18
98.81%
2
Total medie liceu
9.18
98.81%
2
Informaţii utile pentru admitere 2024
Specializare
Cod 2024
Locuri 2024
Nr. Locuri speciale
Forma Învățământ
Filiera
Profil
Intensiv
Limba de predare
Bilingv
MA 2023
Rromi
R.Moldova
Matematica-Informatica
117
156
-
-
Teoretica
Real
-
Limba româna
-
8.40
Date de contact
JUDEȚ
Neamt
Localitate
Piatra Neamt
Adresa poștală
Str. Mihai Viteazul, nr. 12
Cod poștal
610226
Telefon
0233-227510
Fax
0233-227510
E-mail
cni_pn@yahoo.com
Site
Informaţiile* prezentate pe site-ul AdmitereLiceu.ro au fost preluate din surse publice precum http://admitere.edu.ro, http://bacalaureat.edu.ro, http://evaluare.edu.ro, http://harta.bdne.edu.ro/ sau
site-urile proprii ale instituţiilor de învăţământ. O parte din specializări au fost reorganizate, prin urmare unele date au fost interpretate pentru a facilita compararea mediilor şi stabilirea
opţiunilor. Înainte de efectuarea alegerilor definitive şi completarea fişelor de înscriere, vă recomandăm să consultaţi brosura de admitere distribuită în şcoli şi site-urile oficiale ale
Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării, pentru erate. Echipa INTUITEXT actualizează în mod constant informaţiile publicate pe AdmitereLiceu.ro, în funcţie de modificările semnalate.
*Datele prezentate au un rol informativ. INTUITEXT nu poate fi făcută răspunzatoare pentru nici o daună, de orice natură ar fi aceasta, provocată utilizatorilor săi de folosirea informaţiilor
furnizate de INTUITEXT.